søndag 28. juli 2013

Tur til masta i Valle.

Masta ser du oppe på nomelandsfjellet nord for Steinsås (steinsås er nok et av de flotteste utsiktspunkter i valle )
Stien opp til masta starter i siste sving på veien til Berg. Man finner stien på oppsiden av den røde hytta.Starter på ca 640 moh og masta er på ca 950 moh. En flott tur om man bare vil ha en kort å effektiv ettermiddagstur :-)

fredag 5. juli 2013

Stavskar

Siden det ikke var noe postkasse på Stavskar sist vi var inn tok vi en tur i dag igjen. Det ble i grunnen en kald fornøyelse inn pga noe uventet mye vind og faktisk regn i lufta. Satser på sol og sommer så det snart kan bli en tur til Svorvaren også :-):-)

tirsdag 2. juli 2013

Kyststien fra Nevlungshavn via Mølen til Helgeroa!

Til en forandring var jeg ute med kysten å ikke langt til fjells. Da må man benytte seg av de flotte turstiene det er langs kysten. Tok en joggetur på kyststien fra Nevlungshavn via Mølen til Helgeroa. Mølen er en del av verdens største naturmonument fra istiden.

Nedsmeltingen og tilbaketrekkingen av den store innlandsisen som dekket Skandinavia ved slutten av siste istid foregikk ujevnt. I perioder med liten nedsmelting ble iskappen liggende stille på samme sted. Isen fraktet kontinuerlig med seg sand og stein ut til iskanten hvor det ble dannet grusrygger der brefronten ble liggende stille en tid. Mellom år 12.650 til 12.350 før nåtid, dvs i 300 år, lå fronten på samme sted. Da ble det langs iskanten dannet en gigantisk grusrygg som går rundt hele Skandinavia. I Sørøst-Norge kaller vi denne ryggen for ”Raet”, og Mølen er en bit av denne digre ryggen.