lørdag 9. juni 2012

Raudmelen 978 m.o.h, Balestrand

Endelig kom jeg meg å til Raudmelen......
Må jo si at det er en bratt tur! Sier seg kanskje selv med alle de høydemetrene i forskjell, men går man mye i disse bakkene må man jo bli råsprek!!

Men når man har kommet til toppen og kan se utover fantastisk vakker vestlandsnatur, jo da er det faktisk verdt alt slitet:)

Beskrivelse av turen tatt fra www.sognefjord.no .......

Raudmelen er ein topp som ragar 972 moh over Balestrand sentrum, det er ein tung tur som går oppover fjellsidene over Balestrand. På toppen får ein ei fantastisk utsikt over Sognefjorden, både utover mot stølsheimen og innover mot Fjærland og Leikanger

Turen startar ved Belehalli på same stad som dei merka naturstiane.
Vi vel raud løype mot Raudmelen. Turen går først langs den merka naturstien men tek snart av frå denne og fyl raud løype oppover. Etter ei forholdsvis bratt stigning er det fint å ta pause ved Orrabenken (370 moh). Herifrå har ein flott utsikt over Balestrand Sentrum og Sognefjorden.
Etter orrabenken fyl vi stien vidare oppover på blå merkingar og over på raud merking, der den bå stien til Bala- og Fjærestadstølen går nedover att.
Neste punkt på vegen er Buråsi (575 moh) som også er ein fin rasteplass og har fantastisk utsikt over Sognefjorden og Esefjella.
Vidare frå Buråsi går vi mot toppen langs fjellryggen og har god utsikt nedover begge sider. På eine sida er det grøne lier ned mot Balestrand og på den andre, dramatisk fjellvegg ned mot Esedalen.
På toppen blir ein lønna av ei fantastisk utsikt over midtre Sognefjordområde.


Det siste stykket til toppen var tungt, mye labbing i snø....
Her ser vi ned på Balestrand

 Norsk natur, vill og vakker


Mye snø på toppen innover i fjellheimenUtsikt mot Vik

 Toppen!!!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar