onsdag 15. august 2012

Turer i Norge, topp 10.. Kanskje noen av disse blir neste tur....

1. Preikestolen
Preikestolen ved Lysefjorden er en av Norges største turistmagneter. Godt over 100.000 mennesker tar turen ut på det svimlende fjellplatået hvert år. Det er god sti fra Preikestolen fjellstue til fjellhylla. Selve turen er unnagjort på under to timer for dem som er vant til å gå i ulendt terreng. Barn og utrente voksne må regne med å bruke rundt tre timer.

2. Besseggen

Turen over eggen er luftig, men det fleste klarer den fint. Gjendevann og Bessvatn ligger langt der nede.
Det er en grunn til at dette er en av landets mest populære turer. Den er ikke spesielt vanskelig, men gir likevel en luftig følelse med det grønne Gjendevannet 400 meter lenger ned på den ene siden, og det dypblå Bessvatn på den andre. Turen egner seg for ungdommer, voksne og trente seniorer. Passer også for barn fra ni år med turerfaring.


"Eggen" da vi var her i juli 2011
Langt ned til vannet...


3. Gaustatoppen
Gaustatoppen har Østlandets videste utsikt og er lett tigjengelig fra veien mellom Rjukan og Tuddal. Årlig bestiger over 30.000 mennesker fjellet. Fra parkeringspassen ved Stavsro tar det knappe tre timer opp og to ned i vanlig tempo. Høydeforskjellen er omtrent 700 meter. Turen passer for alle, så fremt de er i noenlunde fysisk form.

4. KjeragKjerag er majesteten i Lysefjorden. Med sine 1000 loddrette meter blir selv Preikestolen liten. Selve Kjeragplatået er goldt med mye stein og blankskurte berg. Den loddrette og blankskurte granittveggen har lenge vært beundret fra fjorden, men besøket til platået har de siste årene tatt helt av. Dette er en krevende tur, så beregn minst fem timer. Passer for barn, ungdom og voksne som er i god form.
Kjerag i 2010


5. Rallarvegen
Rallarvegen er den suverent mest populære sykkelturen i fjellet. Turen følger anleggsveien som ble laget da Bergensbanen ble anlagt rundt forrige århundreskifte. I år har det vært mye snø langs ruta, men mange har funnet veien til den to til tre dager lange sykkelturen, som egner seg for alle fra 12 år og oppover. Mange har også med seg barn i sykkelhengere.
Dette må kanskje oppleves når Heidi Marie blir noen år til...

6. Galdhøpiggen


Norges høyeste fjell rager over tindene rundt og gir en fantastisk utsikt over Jotunheimen. Galdhøpiggen er mer enn et fjell, det er også et symbol på forholdet mellom nordmenn og fjellet. Turen fra Juvasshytta tar cirka seks-syv timer tur retur, med fører over breen. Dette er en familievennlig tur, med aldersgrense for breføring ned til syv år.


Fantastisk utsikt august 2012
Meg å HM nedenfor hytta på "taket av Norge"7. Over vidden fra Fløyen til Ulriken i Bergen
Flere tusen går årlig over Ulrikens topp. Turen over vidden er en av de mest kjente turene på Byfjellene rundt Bergen. Den går over vidden og gir opplevelsen av ekte høyfjell. Lett tilgjengelig fra både Fløyen og Ulriken. Normalt bruker barn så vel som ungdom og voksne vel fem timer på den 14 km lange turen.8. Aurlandsdalen


Kombinasjonen av spennende, vill natur og interessant kulturhistorie overvelder de fleste. Her møtes Østland og Vestland i et vakkert fjellområde. Turen kan gås på tre dager fra Finsehytta eller på en dag fra Østerbø. Passer for barn fra cirka ti år og oppover.Må kanskje gås en vakker dag.....


9. Slogen
Slogen er generalsekretær i DNT, Kristin Krohn Devolds, favorittfjell. Fra fjorden reiser den seg som en slags trekantet pyramide rett opp. Kommer man nærmere, ser man at den ikke er fullt så bratt. Omgivelsene er imponerende med alpine topper og enkelte små breer på alle kanter. Dypt nede ligger irrgønne daler og Hjørundfjorden. Turen gjøres enten fra Patchellhytta eller fra hotell Union i Øye. Beregn god tid. Passer for ungdom, voksne og fjellsportinteresserte

10. Trekanten i Rondane og i TrollheimenRondane: Har du fire-fem dager til rådighet, og lyst til å oppleve Norges første nasjonalpark, bør du prøve deg på denne klassiske rundturen gjennom Rondane. Turen tar deg rundt Rondanes største sammenhengene fjellparti adskilt av Rondvatn, Illmanndalen og Langglupdalen. Passer for voksne.

Trollheimen: Denne turen gjennom Trollheimens blomsterfjell starter for eksempel fra Gjevilvasshytta, med en dagsmarsj til Trollheimshytta eller Jøldalshytta, og det samme mellom disse to, det er derfor turen kalles Trekanten. Passer for alle fra ni år og oppover.

 http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10067186

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar