fredag 29. mars 2013

Birkebeinerrennet 2013

 

16 mars var det klart for å gå Birkebeinerrennet. 54 km fra Rena til Lillehammer. På forhånd var det spådd å bli strålende solskinn og lett å smøre så da lovet det jo bra.
Men neida været slo ikke helt til, snødde litt, blåste litt og var ganske tåkete. Det var også ekstremt trått føre...
Målet i år var å ta merket, burde jo absolutt klare det, men etter ikke å ha vært helt i form i nesten hele vinter var vel det ingen selvfølge å klare. Sesilåma ble jo avlyst så hadde jo ikke fått gått noe renn etter Holmenkollmarsjen, som heller var en tung opplevelse.
Kom heldigvis godt i gang for en gangs skyld,  var det bare å kjøre i gang fra start å satse på at jeg klarte å komme til mål. Sånn bortsett fra en ekstremt vond rygg siste mil  og noen veldig stive bein kom jeg i mål innenfor merketid. Så da var årets mål nådd!!! Endelig kan jeg kalle meg en skikkelig birkebeiner!!!
Det var en liten oppmuntring i en heller dårlig sesong, så da er det bare å legge seg i hardtrening til neste års birkebeinerrenn.

Løypa

Start er på Thingstadjordet 3 km vest for Rena sentrum (280 moh). Løypa går gjennom skog i stigende terreng frem til Skramstadsetra (9 km, 640 moh). Videre i slak stigning i glissen skog oppunder Dølfjellet (13 km, 820 moh) og ned til Dambua (17 km, til 760 moh).

Løypa fortsetter videre vestover i slak stigning over Raudfjellet (20 km, 880 moh). Videre forbi Nysætra i småkupert skoglendt terreng ned til Kvarstaddammen (27 km, 660 moh).

Fra Kvarstad går løypa i jevn stigning i skog opp mot Midtfjellet (33 km 910 moh). Herfra i åpent og lett fjellterreng til Sjusjøen (41 km 880 moh). Fra Sjusjøen går løypa gjennom lett skogsterreng, utforkjøringer og flatere lende ned til mål på Birkebeineren Skistadion i Lillehammer (54 km 490 moh). Ca 20 km av løypa går i fjellterreng, vesentlig snaufjell.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar