mandag 30. juni 2014

Håhellervatn -Taumevatn- Storevatn- URDALSKNUTEN (1434 moh)-Bossbu- Berg

Har lenge tenkt å ta turen til Urdalsknuten  som er den høyeste toppen i Vest-Agder, men turen er ganske lang og det kan være greit å ha planlagt inn litt mer enn en dag. 
Dag 1: Startet turen på fredag midt på dagen fra Håhellervatnet og gikk i veldig flott terreng inn til Taumevann, for å ta middag der og så gå videre til Storevatn. Var inne på Heibergtunet Storevatn i grei tid på kvelden. Vi hadde stort sett helt greit vær, men siste kilometeren styrtet regnet godt. Godt vi nærmet oss dagens mål.Inne ved Taumevatn

Taumevannshytta


 
StorevatnAvisutklipp fra kampen om heiene mellom Heiberg og turistforeningen på Heibergstunet
Mer om Heibergstunet:http://ut.no/tur/2.1843/


Dag 2: Turen starter klokka halv ti til målet for turen Urdalsknuten. Det er regn i lufta, så dette kan jo bli spennende, men timene gikk og været ble bare bedre og bedre, på toppen stakk sola seg skikkelig frem og vi fikk flott utsikt over heiene. Var ikke mye vind heller, så nydelig å sitte og ha middag på toppen!!! Turen ned skulle jo gå greit til Bossbu, men med en bekk som var fryktelig høy var det ikke godt å komme over bekken som gikk fra Bossvatn til Juvatn.... Nei vel, så går vi rundt andre veien til Bossbu.... noen ganske mange flere timers omvei og endte opp med 14 timer på beina denne dagen. Da er det godt man har gått noen timer i heia før....  Etter lenge var vi da ved Bossbu, og der var det full ombygging på gang, så da ble det teltovernatting denne natta.

 Urdalsknuten ut.no: http://ut.no/tur/2.7108/


Fantastisk utsikt fra 1434 moh


Urdalsknuten


Dag 3: Etter en kjempelang tur lørdag så ble det korteste vei hjem denne dagen til Berg.
Utsikt mot BossvatnIkke lenge til vi er hjemme nå. Fra toppen av Stavbrokka.


Satt opp ekstrabu ved Stavskarhytta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar